Ga naar de inhoud

2024-28. Het ronkende geluid van Edison Road

De uitzending van 11 juli met Edison Road uit Alkmaar bij ZFM Zandvoort is niet geheel onopgemerkt gebleven. De alternative rock band speelt tijdens hun optreden maar liefst acht songs en is vergelijkbaar met twee andere bands uit Alkmaar zoals Tea Rex en Stranger In Paradise die al eerder hun muzikale voetafdruk hebben achtergelaten in de Zandvoortse studio.

Terugkijken

Het optreden van Edison Road, is in een samenvatting terug te zien. De Alkmaarse band speelt maar liefst acht songs.

De samenvatting met Edison Road

Interviews en gesprekken

In de uitzending telefonische gesprekken met Pablo van der Hulst van PAAB over hun EP Dirty Work en met Lindy Janssen van de Utrechtse band Chasing Mavericks die vertelt over de EP I See You Dancing.

  1. Gesprek met Pablo van der Hulst van PAAB over de EP Dirty Work in Alternative FM op 110724 Alternative FM 8:41
  2. Gesprek met Lindy Janssen van Chasing Mavericks over de EP I See You Dancing in Alternative FM op 110724 Alternative FM 10:14

Muziek en clips

Op vrijdag 5 juli heeft Phil Meds weer een nieuwe single uitgebracht. Het zomers klinkende Champagne laat Phil niet ongemerkt voorbij gaan. Na even onvindbaar te zijn op Instagram, is dat account weer vindbaar.

Voor de zwoele zomeravonden de single van Phil Meds in beeld

In de uitzending heeft drummer Paul Bood van Edison Road het over Rock Club The Cave in Amsterdam. Voor de zomersluiting speelt hij daar. Von Veh is één van de bands die daar een optreden doet. Bij Radical Design heeft de Amsterdamse alternative rock band weer een clip gemaakt.

Von Veh weet ook clips te maken zoals bij Radical Design

Ook in de uitzending een song van Stranger In Paradise uit hetzelfde Alkmaar. Tijdens de uitzending van 27 juli vorig jaar speelt de band Growing Up met de inmiddels overleden drummer Stefan van der Molen.

De opname van Growing Up door Starnger in Paradise tijdens de uitzending van 27 juli 2023

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale radiokanalen (1)915 en 1067 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2024-28, uur 1 AlternativeFM 56:37
  2. Uitzending 2024-28, uur 2 AlternativeFM 57:17
  3. Uitzending 2024-28, uur 3 AlternativeFM 57:08
Delen via