Ga naar de inhoud

Meeslepend album ‘Materie’ van Naaml00s

Afgelopen week is de nieuwe album Materie van Naaml00s uitgekomen en van hem is bekend hoe hij kijkt naar de wereld en hoe hij zelf in de wereld staat. Dat is op de nieuwe EP niet anders.

Lome beats

Materie is een album met lome beats, samples, soundscapes en raps, zoals Naaml00s dat onder meer heeft gedaan met zijn vorige album ALPHA DISPLAY, zijn EP Fronten en zijn debuut EP Gebroken Spiegels heeft gedaan. Op het nieuwe album heeft Naaml00s alle teksten zelf geschreven. Als het aan komt op het geluid, van Materie dan is daar toch wat in veranderd. ,,De beats zijn geproduceerd door verschillende top producers zoals Temper Beats, Anno Domini Nation, 808 Kartel en DJ Flippp”, vertelt Naaml00s.

Bustarhymes

Materie klinkt daardoor juist weer anders als de voorgaande albums en EP’s. Het nieuwe geluid is in trek zoals bij Bustarhymes die zijn ontdekking deelt op Instagram.

Op los leven

Materie is het beschrijven van het leven. De openingstrack Hoe Ik Geniet is daar eigenlijk wel het bewijs van. Het is een universele track waarin vooral een flink deel van de mannelijke kant zich daar in kan herkennen die met deze zelfde problemen te maken hebben. Lusteloos en er toch flink op los leven en er achter komen dat het genieten maar slechts een fractie uitmaakt van het grote geheel.

De single Ben Je Down

Verwachtingspatroon

Test die daarop volgt beschrijft het leven van mensen die te maken hebben met mentale problemen en het verwachtingspatroon die sommige mensen weer in de maatschappij hebben tegenover anderen. Het is volgens Naaml00s hoe je er zelf mee omgaat.

Foto: Khammy Koning

Contrast

Een track die opvalt is Lui. Je kunt bijna letterlijk zien hoe Naaml00s leeft die zich op deze track behoorlijk kwetsbaar opstelt. Hoewel de tekst best op bepaalde confronterend is, klinkt de track zelf bijna als een r&b track. Over contrast gesproken.

Desinteresse

Een stuk desinteresse is te horen op Geen Drama waarin Naaml00s ook zijn stemming beschrijft. Materie klinkt donker, maar dat is tegelijkertijd ook de kracht en is het ‘must have’ voor de liefhebbers van rap die juist die kant van het leven willen horen.

Het album van Naaml00s op streamingsdienst Spotify
Delen via