Ga naar de inhoud

2024-32. Je zelf verliezen en weer vinden met Teddy Mac

Eind juni heeft de Scheveningse songwriter Teddy Mac haar debuut EP Lost & Found uitgebracht en op donderdag 8 augustus heeft ze tijdens de uitzending bij ZFM Zandvoort daar een aantal nummers van laten horen. In de uitzending vertelt Teddy hoe ze onder meer muziek maakt.

Terugkijken

Tijdens de uitzending laat Teddy ook een Nederlandstalig nummer horen. Iets waar ze haar hand niet voor om draait.

De samenvatting met Teddy Mac

Young Talent In The Park

Na de uitzending en op zaterdag 10 augustus doet Teddy mee om daar op te treden tijdens Young Talent In The Park in Den Haag. Als de Haagse nachtburgermeester Pat Smith van de jury samen met de andere juryleden Marleen Hoebe en RenΓ© van der Zee bekend maakt wie de winnende singer-songwriter 2024 van is geworden, straalt Teddy van blijdschap dat zij degene is die met de winst aan de haal is gegaan. Het oordeel van de jury gebeurt allemaal met een sausje van publieksstemmen eroverheen waarbij Teddy in het bijzonder opvalt. Tijdens dit nieuwe festival levert dit opvallend veel nieuw Haags talent op.

Talent

Dat Teddy talent heeft, blijkt wel, want in 2019 reikt ze tot de finale van Art Rocks. Een ander optreden van de Haagse songwriter vindt plaats middenin de pandemie. Teddy speelt op uitnodiging van het Grafisch Lyceum Rotterdam als onderdeel van een project voor studenten van de opleiding AV Podiumtechniek.

De song Damaged Minds die Teddy laat horen tijdens het optreden voor het Grafisch Lyceum Rotterdam

Muziek en clips

Koen Alvarez is een aantal malen in Alternative FM geweest, maar sinds juli is Koen weer terug van weggeweest. Binnenkort verschijnt de nieuwe EP Running On Quicksand. Daar heeft de inmiddels in IJmuiden wonende songwriter ook de titelsong van uitgebracht. In de uitzending van donderdag 8 augustus is de single Monsoon te horen, waar Koen een speciale live versie bij heeft gemaakt.

De solo uitvoering van Koen Alvarez bij zijn meest recente single

Naast de meest recente single van Koen Alvarez, zijn ook de mannen van Days Of Sway actief. Op vrijdag 9 augustus hebben ze naast de single Down ook een videoclip bij het nummer gepresenteerd.

De clip bij de nieuwe single van Days Of Sway

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale radiokanalen (1)915 en 1067 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2024-32, uur 1 AlternativeFM 56:38
  2. Uitzending 2024-32, uur 2 AlternativeFM 57:04
  3. Uitzending 2024-32, uur 3 AlternativeFM 56:53
Delen via