Ga naar de inhoud

Het muzikale kompas van Part Garden op debuut EP ‘Can’t Feel Enough’

De debuut EP Can’t Feel Enough van Part Garden kun je gerust een muzikaal kompas noemen. De band verwoord op muzikaal gebied waar jongeren in deze tijd mee te maken krijgen in hun leven waar ze hun weg willen vinden. Bovendien komen de bandleden van Part Garden nogal geografisch verspreid uit Nederland, maar komen samen als ze hun muzikale opleiding volgen aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Het ontstaan is dus in Utrecht en dan kun je eigenlijk zeggen dat de band uit Utrecht komt. Het vijftal heeft in Cinetol onlangs hun debuut EP gepresenteerd.

(Hoofdfoto: Kenza Belgacem, overige foto’s: Pim Petersen (Petersen Media))

Gesprek met Jomie Bagchus van Part Garden over de debuut EP

  1. Gesprek met Jomie Bagchus van Part Garden over de EP Cant Feel Enough in Alternative FM op 150824 Alternative FM 8:49

Geografisch

Om even bij de herkomst van de bandleden nog te blijven…Frontvrouw en tekstschrijver Jomie Bagchus komt uit Den Haag, gitarist Jorah Peterse uit Amsterdam, gitarist Pascal Mosterd komt uit Harderwijk, bassiste Mirte Lodewijk (zie foto) uit Tilburg en drummer Yael Zuckerman uit Utrecht. Ze maken melancholische en dromerige indie shoegaze pop. Misschien wel tegen het psychedelische aan, maar echt hard klinkt het niet.

Bassiste Mirte Lodewijk Foto: Pim Petersen (Petersen Media)

Trance

Dat is op hun debuut EP Can’t Feel Enough goed te horen. Vooral op de single Around die de band al eerder heeft uitgebracht komen de zanglijnen en de muziek zoals Part Garden het zelf omschrijft heel goed samen en brengen je zelfs in een soort van trance. De start met het titelnummer is een dromerige indie-pop song.

Jomie Bagchus Foto: Pim Petersen (Petersen Media)

Muzikaal kompas

De teksten over existentiële crises en nostalgie nemen je mee in hun verhaal. Het is direct waar het bij Part Garden op hun debuut EP over gaat. Over nieuwe dingen leren en ontdekken wie je bent en wie je wilt zijn terwijl je door het leven navigeert. Eigenlijk een muzikaal kompas die de jongeren van nu nodig hebben.

Een optreden van Part Garden bij Mailmen

Verdwalen in een tuin van geluid

Zo gaat de eerder genoemde debuut single Around dat als laatste nummer op de EP is terug te vinden, over jezelf terugvinden en steun zoeken in de plekken/mensen die je meer als je ‘ware ik’ laten voelen. Het is zoals Part Garden zelf zegt de kracht van emotie omarmen waarbij je je laat verdwalen in een tuin van geluid. Het is wel een tuin vol melodieuze klanken waarbij je jezelf inderdaad helemaal kunt verliezen.

De debuut EP Can’t Feel Enough van Part Garden op streamingsdienst Spotify
Delen via