Ga naar de inhoud

Zandvoorter Ruud Houweling geeft optreden in Dorpskerk Zandvoort op woensdag 4 september

In 2023 heeft Ruud Houweling al een optreden gegeven in de Zandvoortse Dorpskerk of Protestantse Kerk aan het Kerkplein bij de afsluiting van het Paulus Loot jaar. De uit Alphen aan de Rijn afkomstige songwriter en muzikant keert op woensdag 4 september nog een keer terug als laatste gast in de reeks Zomerconcerten in de Dorpskerk.

Geruisloos

Inmiddels woont Ruud alweer een lange tijd in Zandvoort en heeft hij eigenlijk best geruisloos een reputatie opgebouwd als een van Nederlands meest oorspronkelijke songwriters, met een puur en eigentijds geluid waarin Europese folk en klassieke elementen doorklinken. Dat geluid laat hij onder meer klinken tijdens de presentatie van Accidental Pictures afgelopen jaar in het Haarlemse Theater De Liefde. 

Zomeravond Concert

Vlak na zijn albumpresentatie, volgt dan het optreden in de Zandvoortse Dorpskerk, waar hij samen met Michiel van Dijk ook wat liedjes van het album Accidental Pictures heeft laten horen. De organisatie van de Zomeravond Concerten nodigt hem daarop uit voor een avond deze zomer.

Foto: Walter Sans

‘Een onverwachte oase van rust in het centrum van de drukte’

Tijdens dat optreden merkt Ruud dat de Zandvoortse kerk iets bijzonders heeft ,,Ik vind het een ontzettend mooi gelegen kerk, een onverwachte oase van rust in het centrum van de drukte. Naar aanleiding van het prettige contact met ds. John Vrijhof van de Protestantse Kerk, voelde ik de ruimte om te informeren naar een ruimte om te repeteren. Dat doe ik tegenwoordig wekelijks in Het Jeugdhuis achter de kerk. Ik hou van die plek”, vertelt Ruud.

Ro Krauss

Bij het komende optreden zal Ruud samen gaan spelen met altviolist Ro Krauss die ook heeft meegespeeld tijdens de avond van zijn albumpresentatie in Theater De Liefde afgelopen jaar. Ruud speelt naast de liedjes van zijn meest recente album Accidental Pictures, ook andere liedjes uit zijn inmiddels brede repertoire. Het optreden begint om 19.30 en de toegang is gratis, maar een kleine bijdrage wordt wel gewaardeerd.

Delen via