Ga naar de inhoud

Meadowlake laat perfectionisme los met nieuwe single ‘rivers’

Een intrigerende mix van spontane creativiteit en een bewuste breuk met perfectionisme; dat is de nieuwe single ‘rivers’ van de Groningse band Meadowlake. ‘rivers’ is de tweede single afkomstig van het nieuwe album ‘where the mountain meets the sea’. Dit album komt op 19 september 2024 uit en vormt de start van een bijzonder, nieuw hoofdstuk in de muzikale reis van Meadowlake. Het trio krijgt de unieke kans om het album op te nemen in de gloednieuwe studio van Buck Meek (Big Thief) en zijn partner Germaine Dunes in het idyllische Topanga, Californië. Daar heeft de band ook al ‘america‘ opgenomen.

(Bewerkt persbericht It’s All Happening)

Momentopname

Meadowlake beschrijft ‘rivers’ als een momentopname van een specifiek gevoel, dat ze liefkozend het “Topanga-gevoel” noemen. Dit gevoel wordt tijdens het opnameproces in Californië vastgelegd en vormt de kern van het nummer. Een belangrijk element in ‘rivers’ is de gitaarpartij, waar de band een speciale nadruk op legt. Voor deze gitaarpartij, met zijn delicate loopjes op de hogere snaren, bouwt Buck Meek speciaal een gitaar om en dit geluid speelt een belangrijke rol in het unieke geluid van het nummer.

De clip bij de nieuwe single ‘rivers

Imperfecties dragen bij aan de charme van de single

De imperfecties die in ‘rivers’ zijn te horen, dragen bij aan de charme van het nummer. Meadowlake wil af van het streven naar perfectie en kiest ervoor om het nummer zo puur mogelijk vast te leggen. Deze aanpak resulteert in een track die het moment van creatie en de daarbij horende emoties perfect weergeeft. ‘rivers’ vertegenwoordigt voor de band een stap weg van het perfecte plaatje, en een stap naar muziek die rauw, echt en eerlijk is.

Delen via