Ga naar de inhoud

Something At Last debuteert met veelzijdige ‘Trampled By The Life Outside’

Soms is er muziek wat je bijna over het hoofd ziet, maar waarbij het alsnog verdient om even te worden besproken zoals het debuutalbum Trampled By The Life Outside van Something At Last. De band heeft een interessante voorgeschiedenis en op het debuutalbum blijkt de driemansformatie over kwaliteiten te beschikken die je bijna nergens anders aantreft.

Thuisproject

Wat ooit in 2021 begint als thuisproject van Jasper van Gulik, is inmiddels uitgegroeid tot Something At Last. Lange tijd heeft Jasper een collectie aan instrumentale nummers en teksten klaarliggen, waarvan de zangpartijen alleen nog ontbreken. Dat verandert als Jasper in de zomer van 2022 Bram Pronk leert kennen, die de nummers van zangpartijen kan voorzien. Het tweetal brengt op 1 mei 2023 de EP Blue Beliefs uit wat een voorproefje van het veelzijdige geluid van Something At Last blijkt te zijn.

Foto: Casper Houtepen

Akoestisch liveoptreden in Tolhuistuin

Als in maart 2024 ook Casper Houtepen zich meldt als bassist bij de band, geeft het drietal op 16 juni in het tuinhuis van het Amsterdamse Tolhuistuin hun eerste optreden met een akoestische set. Tijdens dit optreden spelen ze nummers van de al eerder uitgebrachte EP Blue Beliefs, maar laten ze dan al een aantal nummers horen van hun debuutalbum Trampled By The Life Outside .

Een lyric video bij Let Me Out

Het album

Het album Trampled By The Life Outside is geschreven door Jasper van Gulik tussen 2021 en 2023. Something At Last beschrijft hun muziek zelf als progressieve rock, met zowel milde als stevige passages. Het album is gemixed en gemastered door Serge Naberman van de Claim to Fame Studio. Als het gaat om de teksten, bevat het album niet echt een centraal thema, hoewel Jasper van Gulik het zelf beschrijft als “de afgelopen drie jaar van mijn leven”. Wel komen er diverse thema’s die hem hebben beziggehouden en in de teksten terugkomen, zoals ecologische onderwerpen, animisme, drugsgebruik, eenzaamheid, digitalisering en (uiteraard) een beetje liefde.

Het debuutalbum van Something At Last op streamingsdienst Spotify
Delen via