Ga naar de inhoud

Een kijkje in de vintage keuken van The Mocks

Op 22 september hebben The Mocks een optreden gegeven in Patronaat Haarlem. De band die oorspronkelijk uit Nieuw-Vennep komt is sinds 2021 al bezig met eerst echt een jaren zestig geluid en het daarop uiterlijke vertoon op podia. Dat laatste is toch wel meer gewijzigd. Ook de muziek iets verandert, maar onmiskenbaar is wel het unieke geluid van The Mocks erin te horen.

(Foto’s: Liza Derogée)

Voorbereiding

Een optreden doet de band niet zo maar. The Mocks bereiden zich op een degelijke manier voor. Waar ze eerst nog deel uit maken als support, is het nu een eigen tournee. De deelname en de uitverkiezing voor de Popronde van afgelopen jaar draagt daar wel toe bij aan de bekendheid.

Louis Lague en Rens van der Sluis tijdens de soundcheck Foto’s: Liza Derogée

Live anders dan op het album zelf

Het zit ook al in het optreden zelf. De nummers klinken live op het podium anders dan op de streamingsdiensten of het fysieke album zelf. Rens van der Sluijs van de band legt uit hoe dat werkt als de band tijdens één van hun nummers los gaan. ,,Het is Jimi die dan weer een seintje geeft om weer terug te gaan”, zegt hij daarover.

Verschillende plaatsen in het land

Het album Do You Want Me Too? van The Mocks is eerder dit jaar verschenen en op dit moment treden The Mocks dan op verschillende plaatsen in het land op, zoals in Haarlem. Het brengt hen ook in andere delen van het land zoals in Groningen, maar ook in de zuidelijke plaatsen.

Interview

Er is zelfs tijd voor een interview in de kleedkamer van de Haarlemse popzaal waar The Mocks vertellen over hun muziek.

Het interview met The Mocks
Delen via