Ga naar de inhoud

Stevige melancholie van eigenzinnige Solitary Zebra

Het is alweer een maand geleden dat de Groningse band Solitary Zebra hun album Acts Of Solitary Zebra de wereld hebben ingeslingerd. Toch is het de moeite waard om aan het begin van deze oktobermaand daar nog even op terug te komen. De songs komen vooral van zanger en gitarist Feleix van Ginkel van de Groningse band.

Stevige melancholie

Dat ligt vooral aan het karakter van het album. Het is stevige melancholie wat de band op het album laat horen. Het album Acts Of Solitary Zebra is als gekozen titel voor het album misschien wel een knipoog naar wat de band alweer bijna tien jaar geleden heeft uitgebracht. Dat is het album Thoughts Of Solitary Zebra uit 2015.

Vleugje Muse

Je kunt zeggen dat Solitary Zebra al een gerenommeerd band is, want ze hebben in hun eigen stad al opgetreden tijdens Eurosonic Noorderslag, maar op dit album klinkt ook het symfonische erin door, zoals op Try. Het is zelfs meeslepend wat de band daarop laat horen. De band laat zich inspireren door onder meer Nick Cave en The Pixies, maar ondanks dat klinkt er ook een vleugje Muse in het geluid van Acts Of Solitary Zebra erin terug. Dat zit hem vooral in het openingsnummer Off The Ground.

Solitary Zebra heeft bijvoorbeeld Try al in2021 uitgebracht

Verzameld werk

Het album is voor een flink gedeelte een verzameling van werk wat Solitary Zebra de afgelopen jaren al heeft gebracht. Het vertelt dus ook een verhaal van wat de Groningers muzikaal als los single en EP materiaal hebben uitgebracht. Dat maakt het album toch best interessant, waarop afwisselende stukken staan.

Het album Acts Of Solitary Zebra op streamingsdienst Spotify
Delen via