Ga naar de inhoud

Bakersongs levert nieuw album ‘This Old Town’ af

Ruud Bakker is de echte naam van Bakersongs die inmiddels sinds kort de opvolger heeft gemaakt van Words In A Dream uit 2018. This Old Town is een aangenaam album en herbergt behoorlijk wat elementen in een jazzy en blues stijl met stuk voor stuk prima luisterliedjes. Net als bijvoorbeeld Niels Buijs en Etan Huijs behoort de Utrechtse liedjessmit tot de Americana familie.

(Artwork aangeleverd door King Forward Records)

Nieuwsgierigheid

Met de aankondiging van This Old Town (die hij opnieuw heeft uitgebracht bij King Forward Records) weet hij de nieuwsgierigheid op te wekken. Er zijn verschillende muziekkenners die vinden dat Bakersongs zelfs de perfecte combinatie is van Ryan Adams en Paul McCartney. Met die laatste heeft Bakersongs behoorlijk veel op, als je de single Lackaldaisical Man afluistert.

De akoestische uitvoering van Lackadaisical Man

Ambacht

Wie Bakersongs een beetje kent, weet dat hij het maken van muziek als een ambacht ziet. Het feit dat uit 2021 komende Dear Maggie op This Old Town staat, zegt ook genoeg. Er staan op het album meeslepende songs op zoals Blind In Anger. En vervelen doet het album ook niet want ineens is daar een atypisch nummer zoals Only For A Day. Een uptempo nummer dat swingend klinkt, met een gitaarsolo in het nummer. Bovendien heeft de song een prima lading, want het lijkt wel of je van het moment moet genieten.

Ook van Dear Maggie is een akoestische uitvoering gemaakt door King Forward Records

Blues

De blues klinkt door Always You. Het is een echt zwelgnummer compleet met de orgelklanken die niet dragend klinkt, maar wel aanwezig is in de song. Bakersongs varieert en daarom verveelt het album This Old Town niet. Ook niet het stemmige deel twee van het titelnummer met de stemmige kerkklokken in het nummer. Het is een hoopvol en optimistisch liedje wat in deze tijd best nodig kan zijn.

Het album This Old Town op streamingsplatform Spotify
Delen via