Ga naar de inhoud

De expressieve Nederpop van Anne Vera

  • door

Nederlandstalige dreampop is wat Anne Vera maakt en ze doet ook nog op een expressieve manier. De eerder uitgebrachte singles Alles Wat Valt en De Lente Komt, zijn op haar eerste EP Een Jaar Zomer terecht gekomen.

(Foto’s: Ernest le Roy)

Openingsnummer

Bij de presentatie van Een Jaar Zomer levert Anne nog een single erbij en dat is het openingsnummer Zeevonk. Het is een EP met afwisseling en Anne mijmert zelfs op Niet Naar Huis Toe. Juist dat nummer klinkt heel dromerig. Het is een EP vol met scherpzinnige en poëtische woordcombinaties.

De clip bij het openingsnummer van de EP Een Jaar Zomer

Existentiële en persoonlijke thema’s

Anne belicht existentiële en persoonlijke thema’s. In haar verhalende teksten zitten onderliggende betekenissen verscholen, die ze mengt met zweverige en misschien ook speelse synthesizer invloeden. De synthesizer zijn aanwezig maar overheersen niet, want authentiek klinkt Een Jaar Zomer ook. Een divers klanklandschap is te horen op De Lente Komt.

Foto: Ernest le Roy

Verzameling poëtische dagboekfragmenten

De EP laat zich luisteren als een verzameling poëtische dagboekfragmenten waarin Anne de verschillende fases van haar twintiger jaren vastleggen, beginnend met een jaar vol zomer. Ze heeft er over nagedacht, want elke track vertegenwoordigt een seizoen, van zomerliefde tot winterdippen.

Golvend op een geluid van klanken

Een Jaar Zomer is op sommige momenten meeslepend, maar soms ook golvend op een geluid van klanken zoals op Oceaan, waar de zonnestralen in je gezicht prikken als je dobbert op een bootje langs de vloedlijn in de zomer. Een album waar vooral de oren mee worden geprikkeld. In de uitzending van 5 september heeft Anne meer verteld over Een Jaar Zomer.

De EP Een Jaar Zomer op Spotify
Delen via